Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Tequila den 1 Juli

by Svenska Eldvatten on 13 juni, 2013

Den 1 juli släpper vi en single cask tequila på Systembolaget! Och detta är resultatet av ett drygt års arbete.

Vi har fått en unik möjlighet att välja ut ett fat lagrad tequila från en av de främsta producenterna av kvalitetstequila, Destiladora Azteca de Jalisco i staden Tequila. Varumärket heter Arette och man gör bara 20 fat per år av denna fantastiska tequila, vars hela namn är Arette Gran Clase Extra Añejo.

Destilleriet ägs av bröderna Jaime och Eduardo Orendain, som tillhör från en av de äldsta släkterna i tequilaindustrin. Eduardo har f.ö. varit ordförande i organisationen för tequiladestillerier samt även borgmästare i staden Tequila.

Vi har provat ett antal fatprover, som vi brukar göra när vi köper fat, och valt ett fat som uppfyllde våra vanliga höga krav på doft och smak. Valet föll på en 6 år gammalt fat, en ex-bourbon barrel.  Den här gången använder vi inte en helt egen etikett, vi har istället anpassat Arettes vanliga etikett och fått vår logga på halsetiketten istället för Arette-loggan (vilket är en stor ära!) och även på baksidesetiketten.

Detta är en mycket elegant tequila med citrus, fruktighet, kryddighet, och fin strävhet med agavekaraktären kvar trots lång tid på fatet.

Vi tog 120 flaskor från detta fat, och flaskorna har numrerats för hand, och den släpps som sagt den 1 juli i Beställningssortimentet. Artikelnummer är 87759 och priset blir 1495 SEK, http://www.systembolaget.se/87759 (fungerar en vecka innan säljstart)

Och vi hade inte kunnat släppa den tequila utan ovärderlig hjälp av Claes Puebla Smith på AliasSmith, http://www.aliassmith.se/, Sveriges störste och bäste importör på kvalitetstequila. Claes känner bröderna Orendain sen länge och har sytt ihop detta fantastiskt roliga projekt.

Och vi har även haft stor hjälp av Alicia Basañez Trevethan på ProMexico på Mexikanska Ambassaden i Stockholm.
Tack Claes och Alicia!

From: 2006, Arette, Tequila

Comments are closed.