Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Sherry Cask Collection Cask 02 släpps 22 feb.

by Svenska Eldvatten on 21 februari, 2017

För några veckor sedan släppte Svenska Eldvatten sin första buteljering i sin nya serie single casks, kallad Sherry Cask Collection. En buteljering som sålde slut på sekunder.

Imorgon, 22 februari släpper de buteljering nummer två, kallad Cask 02 och denna gång via privatimport efter lottning precis som vid så många tillfällen tidigare.

Alla släpp i Sherry Cask Collection buteljeras i single cask och släppen blir därav starkt begränsade, allt efter hur mycket whisky som fanns i faten vid buteljeringstillfället. Samt alltid i fatstyrka

Andra släppet, Cask 02 är destillerad 1993 och buteljerad 23 år senare i slutet av 2016 i fatstyrka på 53,8%. Fat gav 359 flaskor varav 305 finns tillgängliga imorgon.

PRIS: 995 kronor.

 

Peter Sjögren, vad skiljer Cask 01 och Cask 02 åt och om man gillade cask 01 vad kan man förvänta sig av cask 02?

-Sherrylagrade, lika gamla och från samma destillerier, så det finns helt klart en del släktskap mellan dessa båda buteljeringar. Men det är trots allt single casks, dvs olika fat som vi snackar om här så det är utan tvekan olika individer.

Precis som cask 01 är det ingen sherrybomb utan en sherrywhisky av gammalt härligt snitt. Harmonisk, balanserad och komplex. Gillade du Sherry Cask Collection Cask 01 så kommer du älska Cask 02 vågar jag påstå.

 

-Det första vi tänkte på när vi var i lagerhuset i Skottland och provade denna och cask 01 ur sina fat var de gamla klassiska eleganta sherrylagringarna från 70- och 80-talet. Som lagrats på fat som tidigare innehållit riktig sherry under många år. Man hittar knappt sådana idag fyller Tommy Andersen i.

 

Single malt, blended malt, vad menar ni?

-Den innehåller single malts från tre olika destillerier. En så kallad blended malt, viktigt att inte blanda ihop detta begrepp med blended whisky som inte alls är samma sak fortsätter Tommy.

 

Peter Sjögren, jag köpte och smakade en Single Cask Collection på Cinderella Whisky Fair, är det denna?

-Det stämmer, Cask 02 fanns med på mässan.

 

Tommy Andersen, varför privatimport?

-På grund av det enorma intresset kring våra senaste släpp där efterfrågan vida överträffat antalet tillgängliga flaskor och diskussioner kring ordningen som Systembolagets butiker skickat beställningarna till oss. Detta är en lösning som vi väljer för rättvisans skull.
Vi skickar instruktioner hur privatimport fungerar till er som får tilldelning av flaskor.

 

 

Tommy, hur många flaskor får jag boka och hur gör man om man vill ha en flaska eller fler?

-Från och med klockan 10.00 imorgon onsdag 22 februari tar vi emot beställningar via mail till scc02@eldvatten.se och vi stänger anmälan samma dag kl 18.00. Mail som kommer innan kl 10.00 på onsdag bortser vi ifrån.
Du kan boka max 1 flaska men skriv gärna om du är intresserad av fler om det skulle bli flaskor över.

Vi kommer sedan att lotta ut flaskorna, med hjälp av en slumptalsgenerator, bland de som anmält sig mellan kl 10-18. De som får flaskor kommer att få besked om det torsdag 23 februari ihop med en instruktion hur man går tillväga med privatimporten.

 

 
Volym:                               70 cl             
Alkoholhalt:                 53,8 %
Pris:                            995 SEK
Destillerad:                  oktober 1993
Buteljerad:                  november 2016
Ålder:                          23 år
Fat:                             Sherry cask
Antal flaskor:               359

 

 

From: 1993

Comments are closed.