Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Om oss

Svenska Eldvatten är en oberoende svensk buteljerare av whisky, rom och övrig ädelsprit.

Genom Svenska Eldvatten vill vi erbjuda intressanta buteljeringar från namnkunniga skotska brännerier. Med intressanta menar vi whisky som antingen är ovanligt bra eller som har en spännande karaktär jämfört med vad ett visst destilleri brukar producera.

.
Tommy Andersen
Whiskyintresset kunde ha grundlagts under en resa till Skottland 1985, men trots en tur på Malt Whisky Trail, med besök på Glenfiddich och Glenlivet, så blev det inget då. Men år 2000 började intresset ta fart på allvar och sen dess har det accelererat. Tommy provar whisky, samlar whisky, håller provningar för företag och privatpersoner. Han har även ett stort intresse för övrig ädelsprit, speciellt rom och tequila.Tommy är sedan våren 2012 hälftenägare av Svenska Eldvatten tillsammans med Peter.

 

 

Peter Sjögren
Otaliga resor till Skottland samt ett djupt intresse för historia och geografi ligger till grund för ett brinnande whiskyintresse. Dock dröjde det till 2001 innan första destilleribesöket – Glengoyne – ägde rum. Peter har arrangerat whiskyprovningar på regelbunden basis sedan 2005 och grundade 2008 Göteborgs största whiskyklubb. På meritlistan återfinns bland annat tidningen ”Allt om whiskys” stipendium som Peter fick ta emot 2010 och Peter är även certifierad provningsledare inom whisky, calvados, rom, cognac, armagnac, vodka och akvavit. Är sedan våren 2012 hälftenägare av Svenska Eldvatten tillsammans med Tommy.