Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Ny sherrybomb i Jubileumsserien

by Svenska Eldvatten on 28 april, 2016

På måndag 2 maj släpper vi nästa buteljering i vår jubileumsserie med etikett av Petri Jäsperi. 

Som vi varit inne på tidigare så firar vi 5 år i år och kommer med jämna mellanrum att uppmärksamma detta med olika specialbuteljeringar. Bland annat med Jubileumsserien där konstnären och whiskykännaren Petri Jäsperi låtit måla skotska motiv som vi använder som etiketter på flaskorna i denna serie.

I februari släppte vi de två första buteljeringarna på Systembolagets beställningssortiment, båda från Bruichladdich Distillery på Islay och båda sålde slut omgående och skapade stort rabalder på sociala media.

 

Nu är det dags för kapitel 3 och som de två första så är även denna buteljering från Bruichladdich Distillery, och precis som den ena av de första vi släppte så är det en riktig sherrybomb destillerad 2006. Samma årgång, snarlik i färgen och lika sherryindränkt får en lätt att tro att det är en snarlik buteljering. Men här finns helt andra toner. Tuffare, ruffigare och mer uppkavlade skjortärmar än den förra gör att de är rejält olika varandra trots allt.

 

Bruichladdich 2006 är destillerad juli 2006, lagrad i en first fill oloroso sherry hogshead fram till buteljeringen i januari 2016 då vi lät buteljera den i fatstyrka på 59,5%.

Priset är 1395 kronor.

 

På grund av det enorma intresset kring våra senaste släpp där efterfrågan vida överträffat antalet tillgängliga flaskor och diskussioner kring ordningen som Systembolagets butiker skickat beställningarna till oss så väljer vi för rättvisans skull att ta in beställningarna via mail direkt till oss och sedan släppa vår nästa buteljering via privatimport. Exakt samma system som vi använde oss av vid vårt Kildaltonsläpp i april mao. Ett släpp som vi kände gick både smidigt och rättvist till.

Vi skickar instruktioner hur privatimport fungerar till er som får flaskor.

 

Från och med klockan 10.00 nu på måndag 2 maj tar vi emot beställningar via mail till bruichladdich@eldvatten.se och vi stänger anmälan när alla flaskor blivit uppbokade eller exakt ett dygn senare, tisdag 3 maj klockan 10. Mail som kommer innan kl 10.00 på måndag bortser vi ifrån.
Alla beställningar hanteras i den ordning som mailen inkommer till oss och initialt är det endast 1 flaska per bokning. Är du sugen på att köpa fler, skriv gärna det ändå i ditt mail så ser vi när vi summerar efter ett dygn hur läget ser ut. Priset för Bruichladdich 2006 är alltså 1395 kronor och antalet flaskor vi släpper är 250 stycken.

 

Comments are closed.