Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Ny buteljering, från Sverige!

by Svenska Eldvatten on 6 februari, 2015

Svensk whisky från Smögen, destillerad på självaste nyårsafton 2011 med …malt på över 90 ppm och lagrad på sherryfat. Där har ni vår nästa buteljering i serien Eldvatten!

Och inte nog med alla dessa unika delar, det är även ett stycke svensk whiskyhistoria som skrivs då detta är första gången en oberoende buteljerare buteljerar whisky från ett svenskt destilleri. Och vad passar då inte bättre än att den oberoende buteljeraren är svensk! Med en alkoholhalt på 55,4% och buteljerad i januari 2015 i våra klassiska 70 cl.-flaskor direkt ur fat är Eldvatten Smögen 2011 Extra Heavily Peated en whisky med massor av rök, sötma och stor karaktär.

Den hårt rökta malten var egentligen avsedd för något av de superrökiga destillaten på Islay, men hittade vägen till den svenska Västkusten istället. Fatet i detta fall är ett småfat, ex.sherry och vi har buteljerat endast 39 flaskor – 70cl. – av detta fat. Trots sin ringa storlek var det på tok för bra för att vi skulle kunna strunta i det. Vi var bara tvungna att ha det!

Eldvatten Smögen 2011 släpper vi via privatimport och är du intresserad av en flaska mailar du oss på info@eldvatten.se. Vi tar emot intresseanmälningar från och med nu fram till fredagen den 13 februari och därefter lottar vi ut de som får flaskor. Priset är 1549 SEK.

Eldvatten Smögen 2011 finns givetvis att provsmaka i vår monter under Linköping Whisky Expo i helgen.

From: 2011, Smögen, Sverige

Comments are closed.