Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Del 4 i jubileumsserien

by Svenska Eldvatten on 8 juni, 2016

På torsdag 9 juni släpper vi den fjärde buteljeringen i vår jubileumsserie med etikett av Petri Jäsperi.

Som vi berättat flera gånger tidigare så firar vi 5 år i år och kommer med jämna mellanrum att uppmärksamma detta med olika specialbuteljeringar. Bland annat med Jubileumsserien där konstnären och whiskykännaren Petri Jäsperi låtit måla skotska motiv som vi använder som etiketter på flaskorna i denna serie.

I februari släppte vi de två första buteljeringarna på Systembolagets beställningssortiment, båda från Bruichladdich Distillery på Islay och båda sålde slut omgående och skapade stort rabalder på sociala media. I maj släppte vi den 3-e i serien, också en Bruichladdich, och även denna tog slut snabbt.

Nu är det dags för den fjärde i serien, och även denna buteljering är faktiskt från Bruichladdich Distillery. Och för tredje gången är det en riktig sherrybomb, den äldsta i trion av sherrymonster, destillerad 2005.
Denna är alltså ett år äldre än de två föregående sherrymonstren, lika härligt mörk i färgen och lika sherryindränkt men en tredje variant på samma tema. Detta är den tuffaste och kargaste av alla tre och den tar inga fångar!

Bruichladdich 2005 är destillerad juni 2005, lagrad i en first fill oloroso sherry hogshead fram till buteljeringen i januari 2016 då vi lät buteljera den i fatstyrka på 59,2 %.
Priset är 1395 kronor.

På grund av det enorma intresset kring våra senaste släpp där efterfrågan vida överträffat antalet tillgängliga flaskor och diskussioner kring ordningen som Systembolagets butiker skickat beställningarna till oss så väljer vi för rättvisans skull att ta in beställningarna via mail direkt till oss och sedan släppa vår nästa buteljering via privatimport. Exakt samma system som vi använde oss av vid vårt Kildaltonsläpp i april och förra släppet av Bruichladdich 2006. Två släpp som vi kände gick både smidigt och rättvist till. En liten ändring dock, se nedan.
Vi skickar instruktioner hur privatimport fungerar till er som får flaskor.

Från och med klockan 10.00 nu på torsdag 9 juni tar vi emot beställningar via mail till bruichladdich2005@eldvatten.se och vi stänger anmälan samma dag kl 18.00.
Mail som kommer innan kl 10.00 på torsdag bortser vi ifrån.

Vi kommer sedan att lotta ut flaskorna, med hjälp av en slumptalsgenerator, bland de som anmält sig mellan kl 10-18. De som får flaskor kommer att få besked om det fredagen den 10 juni.

Till att börja är det endast 1 flaska per bokning. Och endast en bokning per person.  Är du sugen på att köpa fler, skriv gärna det ändå i ditt mail så ser vi när vi summerar hur läget ser ut.
Priset för Bruichladdich 2005 är alltså 1395 kronor.

Motivet denna gång är den klassiska Port Ellen Lighthouse.

 

 

Comments are closed.