Svenska Eldvatten Logotyp

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 25 år för att besöka den.

Anniversary Drams & Glentauchers

by Svenska Eldvatten on 20 september, 2016

Hej.

Imorgon onsdag 21/9 är det dags igen för ett nytt släpp av nya härliga single cask whiskies från Svenska Eldvatten.

Och denna gång är det ett trippelsläpp!

Tre buteljeringar som vi kuskat runt på under några mässor för att så många som möjligt ska få chansen att prova innan det blir dags för släpp. Och nu är det alltså dags! Och släppet blir via mail och privatimport precis som vid våra senaste Eldvatten-släpp.

 

Grain 1964 och Invergordon 1972 är två av våra äldsta buteljeringar – 51 respektive 43 år gamla – så här långt. Två grymma single cask grains, som med råge uppfyller våra högt ställda krav på hur en riktigt bra whisky ska vara och smaka.

Dessa är våra officiella 5-års drams, och släpps under namnet 5th Anniversary dram. Ett dubbelsläpp som bara kommer innehålla dessa två och i grymt begränsad upplaga. Det är alltså inte början på en ny serie och kommer aldrig igen.

 

Grain 1964 är destillerad december 1964 och låg näst intill bortglömd i ett mörkt och fuktigt lagerhus i Skottland fram till vi buteljerade endast 48 flaskor av den i mars tidigare i år.  Fatet är en ex-bourbon barrel och den är buteljerad i fatstyrka på 52,1%. Priset är 3995 kronor.

 

Invergordon 1972 destillerades och lades på fat i December 1972 och låg precis som Grain 1964 riktigt länge i lagerhuset i Skottland och bidade sin tid. I mars 2016 buteljerade vi 96 flaskor ur denna utmärkta barrel. Och givetvis buteljerad i fatstyrka, 48,9%. Priset är 2495 kronor.

 

Glentauchers 2008 ingår inte i Anniversary Drams men är likväl en grym, elak och fantastisk buteljering. En av de tyngsta sherrybomberna vi buteljerat och som dessutom knep guldmedalj för mässans bästa exklusiva whisky på öl & whiskymässan i Falkenberg i augusti.

Glentauchers är 8 år gammal, destillerad i mars 2008 och buteljerad i mars 2016. Alkoholhalt 57,4% och pris 995 kronor.

Och som vi nämnt ovan så sker släppet via mail och privatimport. Detta på grund av det enorma intresset kring våra senaste släpp där efterfrågan vida överträffat antalet tillgängliga flaskor och diskussioner kring ordningen som Systembolagets butiker skickat beställningarna till oss. Detta är en lösning som vi väljer för rättvisans skull.
Vi skickar instruktioner hur privatimport fungerar till er som får tilldelning av flaskor.

Från och med klockan 10.00 nu på onsdag 21 september tar vi emot beställningar via mail till anniversary@eldvatten.se och vi stänger anmälan samma dag kl 18.00.
Mail som kommer innan kl 10.00 på onsdag bortser vi ifrån.


Du kan boka max 1 flaska per buteljering. (max 3 flaskor sammanlagt alltså)

 

Vi kommer sedan att lotta ut flaskorna, med hjälp av en slumptalsgenerator, bland de som anmält sig mellan kl 10-18. De som får flaskor kommer att få besked om det torsdag 22 september.

Till att börja är det som sagt endast 1 flaska per buteljering per bokning. Och endast en bokning per person.  Är du sugen på att köpa fler, skriv gärna det ändå i ditt mail så ser vi när vi summerar hur läget ser ut. Ange vilka av de tre buteljeringarna du vill ha.

From: 1964, 1972

Comments are closed.